Ahlan wasahlan~ (^_^)


Saturday, 5 May 2012

...dEnyUt kaSih mEdik...


.....bismillahhirrahmanirrahim  ~  pembuka kalam.....

:: .. kenapa memilih untuk menjauhkan diri daripada Allah sedangkan Allah mengujimu sebagai tanda cinta-NYA .. Dia memberi peluang untuk sebuah keampunan .. hargailah dengan mengeratkan hubungan dengan-NYA .. ::

bait-bait tulisan di atas dipetik daripada novel ' DENYUT KASIH MEDIK ' karya DR. FARHAN HADI ... novel  ini merupakan sebuah kisah perjuangan seorang doktor muda mengaplikasikan syariat di hospital ketika bergelar doktor pelatih (houseman) ... ia juga kisah masyarakat kerana menyentuh isu-isu perubatan dalam kehidupan masyarakat .. bukan itu sahaja ,, ia kisah seorang pemuda yang hidupnya sarat impian dan cita-cita ... lebih menarik ,, ia bukan hanya menyentuh fiqh perubatan bahkan turut menyelitkan fiqh wanita dan fiqh cinta ... nikmatilah satu kisah indah yang sungguh membina ...

[ novel nie banyak ilmu tentang perubatan .. aku nak sangat beli novel nie .. sebab lepas SPM nanti ,, aku fikir nak ambil medik je ... tapi ayah tak bagi beli .. ayah kate ,, tunggu lepas habis SPM baru boleh ... mm ... ayah sanggup nak buat library mini utk aku ... hehe ~~ by the way ,, kepada mereka-mereka yang sudi singgah di blog ini ,, doakan saya dapat ambil medik pada 2013 nnt ya ... :) ]

..make sure..
           TRIAL flying colours...

                      SPM sky-high ! ..
                              then ,, kita kasi gegar bumi mesir ... :)
                      (..hehe...sbb nak ambil medik kat mesir..)



akhirul kalam....tibe2 teringat kata2 nie...

ALLAH answer our PRAYERS in 3 ways..
   1 : HE says YES & GIVES u wat u WANT..
   2 : HE says NO & GIVES u somthg BETTER..
   3 : HE says WAIT & GIVES u da BEST in HIS own time..


                   that's all for today :) ...wassalamu'alaikum...


by : mawar addin